Revbenspjäll med Glaze 3 timmar
Ribs:
Glazen som ska kokas :
3 dl ketchup
2 dl vatten
1 dl sweet chilisås
5 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
2 msk Kalvfond eller oxfond
1 msk balsamicovinäger
1 msk mörk sirap
2 msk farinsocker
2 tsk Sambal oelek
2 tsk mushroom soya
2 tsk malen paprika
Salt & peppar efter behag... jag gillar mycket salt.
3 dl ketchup
2 dl vatten
1 dl sweet chilisås
5 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
2 msk Kalvfond eller oxfond
1 msk balsamicovinäger
1 msk mörk sirap
2 msk farinsocker
2 tsk Sambal oelek
2 tsk mushroom soya
2 tsk malen paprika
Salt & peppar efter behag... jag gillar mycket salt.
Ingredienser för Glazen.
Koka såsen lätt i ca 10-15 min.
Skär upp Revbenspjällen i bitar.
Lägg revbenen i en ugnsform.
Häll över Glazen som du kokat med revbenen.
Gegga runt såsen så att alla bitarna får sitt :)
Släng in dom i mitten av ugnen på 125 grader i ca 3 timmar. För tjocka ribs ca 4 timmar.
Jag brukar ta ut dom tre gånger under dessa 3 timmar och röra runt ribsen/såsen lite.
Då var dom färdiga. smarrigt värre!