Revbenspjäll med Glaze 3 timmar
Ribs:
Glazen som ska kokas :
3 dl ketchup
2 dl vatten
1 dl sweet chilisås
5 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
2 msk Kalvfond eller oxfond
1 msk balsamicovinäger
1 msk mörk sirap
2 msk farinsocker
2 tsk Sambal oelek
2 tsk mushroom soya
2 tsk malen paprika
Salt & peppar efter behag... jag gillar mycket salt.
3 dl ketchup
2 dl vatten
1 dl sweet chilisås
5 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
2 msk Kalvfond eller oxfond
1 msk balsamicovinäger
1 msk mörk sirap
2 msk farinsocker
2 tsk Sambal oelek
2 tsk mushroom soya
2 tsk malen paprika
Salt & peppar efter behag... jag gillar mycket salt.

Ingredienser för Glazen.

Koka såsen lätt i ca 10-15 min.

Skär upp Revbenspjällen i bitar.

Lägg revbenen i en ugnsform.

Häll över Glazen som du kokat med revbenen.

Gegga runt såsen så att alla bitarna får sitt :)

Släng in dom i mitten av ugnen på 125 grader i ca 3 timmar. För tjocka ribs ca 4 timmar.
Jag brukar ta ut dom tre gånger under dessa 3 timmar och röra runt ribsen/såsen lite.

Då var dom färdiga. smarrigt värre!