Revbenspjäll med Glaze 3 timmar

Ribs:
Glazen som ska kokas : 
3 dl ketchup
2 dl vatten
1 dl sweet chilisås
5 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
2 msk Kalvfond eller oxfond
1 msk balsamicovinäger
1 msk mörk sirap
2 msk farinsocker
2 tsk Sambal oelek
2 tsk mushroom soya
2 tsk malen paprika
Salt & peppar efter behag... jag gillar mycket salt.
 
Ingredienser för Glazen.
 
Koka såsen lätt i ca 10-15 min.
 
Skär upp Revbenspjällen i bitar.
 
Lägg revbenen i en ugnsform.
 
Häll över Glazen som du kokat med revbenen.
 
Gegga runt såsen så att alla bitarna får sitt :)
 
Släng in dom i mitten av ugnen på 125 grader i ca 3 timmar. För tjocka ribs ca 4 timmar.
Jag brukar ta ut dom tre gånger under dessa 3 timmar och röra runt ribsen/såsen lite.
 
Då var dom färdiga. smarrigt värre!
 
 
 
 
 

RSS 2.0